almost in love

Door Thomas Taris, verschenen in de 12e editie van Almost in Elvis, getiteld Wheels On My Heels.

Oftewel ‘bijna verliefd’. Een rare zin als je het mij vraagt. Een beetje verliefd, zoals bezongen door A. Hazes, dat kan dan weer wel. Dat kan zelfs heel goed. Het geeft een eerlijke omschrijving van de gevoelens van dat moment. De verliefdheid kan dan natuurlijk altijd nog heviger worden, maar dat is koffiedik kijken.

En koffiedik kijken dat doet de heer E. P. te M. blijkbaar graag! Hij geeft in zijn lied zelf al aan dat het wellicht komt door de betovering van die nacht. En dat-ie liever niet aan morgen wil denken. Ja, lekker makkelijk om wel A te stelllen, maar vervolgens B rücksichtlos van tafel te vegen. Misschien is het morgen wel grauw en regenachtig en is het daarmee afgelopen met de betovering. ‘Zeg, Elvis, ben je nog verliefd?’ ‘Eh, nee sorry, ik heb me vergist.’ Daar sta je dan met je beloftes. De schaamte en het schuldgevoel zijn op zo’n moment volkomen terecht. Genieten van het moment (in dit geval de betovering van de nacht) is één ding, maar je moet als volwassen man van destijds 35 wel je verantwoordelijkheid kennen en nemen. Zowel naar de toekomst toe als jegens het meisje.

Mocht u nou denken wat heeft die jongen een ingewikkeld beeld van de liefde; dat klopt. Ik heb dan ook al jaren geen vriendin.