glady’s mooiste

In deze splinternieuwe rubriek wordt telkens één foto of illustratie, waarin de grote E centraal staat, bewierookt en op schrift bezongen. Waar woorden tekort schieten is er altijd nog Elvis A. Presley.

De geur van puur leer mist nimmer zijn uitwerking op de reukorganen van de mens. Het kietelt de genotsharen in de neus en prikkelt de hebzucht naar stijl. Onkreukbaar, duurzaam en bovenal kostbaar. Het scalperen van het omhulsel van een rund is het meest humane van alle sadistische handelingen die een mens kan begaan.

Op een koude winterochtend in 1968, ergens in een boerengehucht in Texas, had een beroepsmatige stroper een runddier ontdaan van zijn pronkende jasje en dat verkocht aan een groothandel in leder. Het lijkt een routineklus en dat is het ook wel, maar de beste ambachtsman heeft niets vermoedend bijgedragen aan de gevleugelde comeback van de grote E. Het leren huidje heeft namelijk een lange reis gemaakt: van de grazende weiden in Texas tot het naaiatelier van Bill Belew, de persoonlijke garderobemeester van Elvis.
Leer dat de poriën doet stikken, leer dat de huid doet zweten, leer dat de vrouwtjes doet blazen door de neusgaten. Leer dat de rock & roll vertegenwoordigt. Het is de koe die loeit en uiteindelijk Elvis die boeit.

Dennis van Tiel