Almost in Elvis: tot de tanden ontwapenend

Door Dries van Kuijk, geplaats op de website van het popmagazine Heaven, 19 maart 2012.

Almost in Elvis is een onregelmatig verschijnende periodiek, waarin Elvis Presley centraal staat. Elke uitgave heeft een eigen thema en een vormgeving die past bij de inhoud. Ook maakt Almost in Elvis gebruik van een subtitel om de lading te dekken. Enkele voorbeelden: All Shook Up met als thema Elvis en sport in de vorm van een roze krant (geïnspireerd op de La Gazzetta dello Sport uit Italië) en Run On met als onderwerp Elvis en religie in de vorm van een zakbijbeltje met leeslintje.
Inmiddels is Almost in Elvis al weer toe aan de dertiende uitgave. Onder de titel We’re coming in loaded draait het ditmaal om Elvis’ voorliefde voor vuurwapens. Napalm, Alice Cooper, de Azteekse kalender, de planeet Nibiru, donuts en communicatiemedewerkers van de Nederlandse landmacht zijn enkele onderwerpen die in dit verband allemaal zo logisch klinken in combinatie met Elvis.
Tja, wij voetvolk zijn alleen bekend met de muzikale strapatsen van Elvis, maar de makers van Almost in Elvis openen een geheel andere wereld die niet veel royaler kan. Alsof er ineens nog meer dode zeerollen worden ontdekt waarin duidelijk wordt dat Jezus naast zijn liefde voor zijn paps ook gek was op badminton, jeu de boules en vrouwen van lichte zeden (oké, dat laatste was al een beetje bekend).
De makers van Almost in Elvis schromen niet om hun bewondering voor The King keer op keer met ongemene passie te uiten. Het is dat ze Elvis bepaald niet neerzetten als een onfeilbare sterveling, anders zou je denken dat ze op de wc hun behoefte doen met een gitaar in de hand en zo’n beroemde jumpsuit over hun enkels.
Nog geen abonnee van dit leukste fanzine ter wereld? Neem dan een kijkje op de website van Almost in Elvis.