Nummer 15 Heartbreak Hotel

Uitgave vijftien van Almost in Elvis, op bijzonder papier, staat geheel in dienst van het nummer Heartbreak Hotel, het morbide liedje waarmee Elvis definitief doorbrak.

“De platenbonzen van Elvis’ nieuwe platenmaatschappij RCA (Radio Corporation of America) waren in paniek. Wellicht terecht, als je de kennis van nu wegmoffelt in de endeldarm van de muziekgeschiedenis. Heartbreak Hotel klonk toentertijd absurd en leek niet geschikt als singlemateriaal. Vooral niet als het ook nog eens gezongen werd door een onbekende artiest die de muffigheid van zijn opvoeding nog niet ontstegen was. Hoe kan zo iemand een depressief liefdesverhaal tot een geschikt einde brengen? Dat kon hij niet, moeten alle experts bij RCA gedacht hebben.”

Als u nu niet overtuigd bent om mee te gaan in alweer het vijftiende Almost in Elvis avontuur…
Heartbreak Hotel 20130521-pagina001