Onderbroek met handtekening

Inmiddels is de zestiende editie van Almost in Elvis ruim een week oud en kunt u deze parel bestellen door tien euro over te maken op rekening NL36 INGB 0004 5997 91 t.n.v. D. van Tiel o.v.v. 16e AiE en uw postadres. Alvast maken we u nieuwsgierig met een publicatie van één van de hoofdstukken uit de 16e Aie, Find Out What’s Happening, getiteld Onderbroek met Handtekening. Als dat u niet over de streep trekt…
53 onderbroek elvis presley 5x3In de zomer van 2012 werd in Engeland een ongewassen onderbroek van Elvis Presley geveild. Van deze onderbroek wordt beweerd dat deze door Elvis werd gedragen tijdens een concert in 1977. Dus u zult begrijpen dat het een grote onderbroek is. Want Elvis was niet meer de slanke halfgod van weleer. De onderbroek is gemaakt van stevig katoen, want Elvis droeg witte jumpsuits en een pisvlek was snel gemaakt.
Waarom de onderbroek nooit gewassen is, of waarom Elvis’ vader de onderbroek heeft bewaard en uiteindelijk heeft weggegeven aan een obsessieve fan zal altijd in nevelen gehuld blijven. Maar gelukkig heeft Vernon Presley er wel een certificaat van echtheid bij gegeven. Gelukkig maar, want anders zou je opgescheept kunnen zitten met de onderbroek van een mindere god met remsporen.
32 Met petje 9x13De onderbroek heeft dus 35 jaar in de linnenkast gelegen van een fan. Soms werd de onderbroek tevoorschijn gehaald en trots getoond aan medefans. Vaak was de eigenaar ook hoofdgast op bijeenkomsten van fanclubs en werd de onderbroek besproken, besnuffeld en bekeken. Een handtekening van de eigenaar en vijf seconden ruiken aan de onderbroek kostte al gauw zo’n vijftien euro. Uiteraard mocht je er niet aan komen, want de menselijke zuren en vetten zouden de onderbroek beschadigen. Toen de belangstelling naar de onderbroek begon te vervagen besloot de trotse bezitter met pijn in het hart om de onderbroek te veilen.
De onderbroek werd ingelijst in een smaakvol framewerk. Een stilleven was er niets bij. De minimumprijs werd ingesteld op 8.750 euro, maar het hoogste bod bedroeg slechts 6.250. Vreemd genoeg werd tijdens dezelfde veiling een bijbel met handgeschreven aantekeningen van de King wel verkocht en leverde zelfs meer dan het dubbele op dan verwacht. Elvis kreeg de bijbel op Kerstmis 1957. Heiligschennis! Hoe kan een boek over egocentrische opperwezens, scharrelslaven, gespleten persoonlijkheden, psychedelische natuurverschijnselen en baarden van schaamharen nou meer betekenen dan een alternatieve lijkwade van een profeet, waarvan we zeker weten dat deze echt bestaan heeft?
Hoe puur moet een handtekening zijn?